Povestea continua, în volumul al II-lea!

„Povestea Palatelor Orădene” a pornit de la datoria pe care o avem față de trecutul orașului, încărcat de istorie, de a-i face cunoscută cultura deosebită. Împodobită cu bijuterii arhitecturale, la fiecare pas, această poveste nu putea fi cuprinsă într-un singur volum. Așadar, trebuie să continue și în capitolele care urmează.

Oradea s-a reinventat prin restaurarea clădirilor-monument, astăzi având parcă imaginea unui oraș nou construit. Arhitecți și ingineri ai trecutului au făcut posibilă această renaștere prin construcțiile impresionante pe care au reușit să le ridice într-o perioadă căreia îi lipsea tehnologia din prezent. Grija și meticulozitatea acordată detaliilor au făcut ca orașul care s-a dezvoltat pe de-o parte și pe alta a Crișului Repede să poată să își spună și singur povestea.

Multitudinea imaginilor care se regăsesc în acest nou volum și intervențiile scurte prin care ne dorim să punctăm detalii istorice importante au scopul de a vă ajuta și de această dată să vă transpuneți în epoca vremii, transmițându-vă, printre file, puțin din atmosfera Oradiei de altădată.

Materialul se poate achiziționa de la: Casa Darvas-La Roche, Turnul Primăriei Oradea, Sinagoga Neologă Sion, Sinagoga Aachvas Rein – Istoria Evreilor din Oradea și Templul Francmasoneriei Oradea

Albumul este munca unei echipe formată din:

Angela Lupșea – Coordonator
Camelia Matei – Asistent coordonator
Hajnal Tavaszi – Documentarist

Concept grafic:
Agenția de Publicitate Globencer
Paul Dacian Rotar – Art Director
www.globencer.ro

Imagini:
Larisa Birta
www.larisabirta.com

Tipărit de:
Poligrafia Treira
www.treira.ro