Oradea Heritage în parteneriat cu Banca Transilvania și cu sprijinul Shopia.ro au lansat în premieră noile tehnologii şi soluţii digitale în sprijinul iniţiativelor caritabile de restaurare şi protejare a monumentelor istorice.
Obiectivele turistice din Oradea, sunt primele din România care beneficiaza de noile tehnologii în favoarea activităţilor dedicate promovării, restaurării și protejării monumentelor istorice, totodată oferind posibilitatea de plată American Express.

Primele Charity Box-uri au fost amplasate în toate locațiile Oradea Heritage: Turnul Primăriei Oradea, Sinagoga Neologă Sion, Muzeul Orașului Oradea și Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea. Ele sunt terminale neasistate presetate cu o valoare de 10 lei, donatorii le pot fi folosi prin simpla atingere a cardului contactless.

Pentru a veni în ajutorul donatorilor s-a dezvoltat și o platformă on-line accesibilă prin simpla scanare a unui cod QR. Aici donatorii pot alege suma cu care doresc să sprijine proiectele și demersurile Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice din județul Bihor (Oradea Heritage).

Platforma donations.shopia.ro a fost pusă la dispoziția Fundației în mod gratuit de partenerii Shopia.ro, iar pentru a asigura transparența sumelor donate toate sumele primite vor fi accesibile pe platforma de plată.

Soluțiile digitale inovative în sprijinul inițiativelor caritabile prin donații vor crea o legătură mai strasă a donatorilor cu scopul și cauza pe care o susțin într-un mod cât mai simplu și confortabil pentru aceștia și vor maximiza potențialul de strângere de fonduri.