Ediția 2020 – ONLINE

Sărbătorim azi, Ziua Mondială ART NOUVEAU, pentru a celebra creația a doi mari reprezentanți europeni ai stilului, Antonio Gaudi și Ödön Lechner.

În anul 2017, 2018 și 2019 Oradea s-a alăturat acestei inițiative, organizând o serie de evenimente menite să promoveze specificul ART NOUVEAU în rândul comunității locale și a turiștilor. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului ART NOUVEAU, finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transnațională DUNĂREA, în cadrul căruia Primăria Municipiului Oradea are rolul de lider de proiect.

Oradea s-a aliniat temei europene a anului 2020 – ”stained-glass Art Nouveau” vitraliilor Art Nouveau. Conceptul derivă din trăsăturile specifice curentului Art Nouveau, care se remarcă prin prelucrarea unor teme inspirate de mediul natural, în special de floră și faună. Ediția a opta din anul 2020 a Zilei Mondiale Art Nouveau va evidenția aceste modele care transpun decorul imaginat de artiști în sticlă.

Vă invităm într-o călătorie virtuală plină de culori, flori, și reflexii, ascunse prin palate și ne descoperite încă de public. Vizionare plăcută!

Proiect: Oradea Heritage – Fundația de Protejarea Monumentelor Istorice din Bihor

Producție video: The Brothers M – https://thebrothersm.eu/