Mulțumim celor care dau viață serilor de joi în grădina Darvas-La Roche! Un concept menit să dezvolte cultura despre oraș cu oameni deosebiți. Un spațiu urban ce a devenit un loc cu bună dispoziție și care trece dincolo de ziduri. La cea de-a șaptea ediție am povestit despre berea artizanală împreună cu berarul Paul Olău, de la Bers Nova.

„Povestea Bers Nova a început modest și cu multă pasiune într-un garaj cu câțiva prieteni. Prin această inițiativă ne-am propus să creăm o serie de beri unice și pline de savoare, care să îmbine tradiționalul cu modernul și să livreze publicului orădean o serie de experiențe gustative de neuitat.”

Joi, 2 septembrie, s-au degustat trei dintre sortimentele Bers Nova într-un cadru intim și convivial, în prezența berarului Paul Olău. Degustarea s-a desfășurat cu prezentarea fiecărui sortiment, din punct de vedere stilistic, conceptual și organoleptic. Sortimentele propuse, o bere de tip Lager, una de grâu (weissbier) și una de tip ale, constituie din punct de vedere istoric și geografic pânza pe care s-au desenat majoritatea substilurilor de bere întâlnite azi pe mapamond.