Ne-am obișnuit să ne întâlnim “Joia la Darvas” și să ne simțim bine alături de oameni ce apreciază oraşul și să abordăm subiecte interesante. Atât oamenii cât şi subiectele au o vârstă, un început şi un loc în care se dezvoltă. Atunci când vedem tineri implicaţi şi curajoşi, zâmbim şi ne spunem în gând “ce bine ar fi dacă am vedea mai mulţi tineri dornici să vorbească despre oraşul în care trăiesc”.

Aşadar, vă propunem pentru Joia din 19 august ora 20.00, să descoperim cum tinerii încep să-şi recâştige orașul, aducând în prezent vorbe despre trecut din povestea palatelor orădene.

Invitații serii sunt doi tineri din Oradea – Alex Trandafir – student la Universitatea Loughborough din Marea Britanie și ghid de turism în Oradea din 2018 – și Mircea Pascovici – elev la Colegiul Național Mihai Eminescu din Oradea, pasionat de istorie și antichități. Aceștia s-au cunoscut în urmă cu un an și jumătate prin programul pentru tineret Edubiz, atunci când, observând pasiunea lui Mircea pentru istorie, Alex l-a invitat să facă ghidaje în Oradea alături de el. Ei sunt cei care ne vor purta prin locuri văzute şi mai puţin cunoscute despre Oradea, și totodată vor spune cum poate o curte sau o grădină să se transforme dintr-un loc simplu într-un loc plin de viaţă.

Merită să încurajăm toţi tinerii care trec de bariera online şi prezintă un oraş prin viu grai, dar nu “offline”. Sperăm să fiţi alături de ei pentru a le cunoaşte povestea din spatele vorbelor şi a le mulţumi la final pentru exemplul pe care îl dau.

Accesul este GRATUIT, în limita a 30 de locuri.

Partener: Nouveau Hospitality Services