În grădina Casei Darvas-La Roche cei care doresc să afle totul despre profesie, artă și ambient se simt bine. Invitații ediției din această săptămână au fost dr. Romina Crișan – medic specialist în alergologie și imunologie clinică și dr. Mihai Alexandru Munteanu – asistent universitar, Doctor în Științe Medicale din 2016, medic specialist în gastroenterologie și medicină internă.

De-a lungul secolelor, artiștii au înțeles importanța spațiilor înconjurătoare și rolul naturii. Elementele vegetale au fost aduse în spațiile construite, făcând parte din viața oamenilor.

Un studiu realizat în 1984, de către cercetătorul Roger Ulrich ”Tree View Patients”, a arătat că pacienții care au o cameră cu priveliște spre arbori, se recuperează mult mai repede, au nevoie de o medicație mai puțină și au mai puține observații negative la adresa celor ce îi îngrijesc.

Omul de știință Irving Biederman explică felul în care creierul nostru procesează informația vizuală și, ca orice altă nevoie a omului cum ar fi cea pentru hrană sau reproducere, este intrinsec măsurabilă.  Există o parte a creierului care ne face să recunoaștem priveliștile frumoase, preferabil scene cu natură. Această parte a creierului este plină de endorfine, ceea ce face ca un peisaj frumos să fie perceput ca fiind similar administrării  unei doze de endorfine.

Evenimentul a fost organizat de către Oradea Heritage.Parteneri eveniment: Nouveau Hospitality Services, Dripper The Factory, Basty Delice. Vă așteptăm și la edițiile viitoare „𝗝𝗼𝗶𝗮 𝗹𝗮 𝗗𝗮𝗿𝘃𝗮𝘀”!