„Joia la Darvas” a debutat într-o atmosferă selectă cu un pahar de vin și gustări asortate. Entuziasmul participanților a alungat norii, așadar ne-am bucurat de o seară frumoasă în care am avut ocazia să dezvoltăm și alte proiecte pentru „Joi seara”. Strada Libertății a oferit trecătorilor, un motiv în plus pentru care merită să facă o plimbare și să poposească în grădina Casei Darvas – La Roche. Mulțumim participanților și partenerilor Nouveau Hospitality Services și Catleya Wines.

Expoziția Universală de la Paris (5 aprilie – 15 noiembrie 1900)

Expoziția vizitată de 50 milioane de persoane (populația globului era de 1,7 milioane; 3,4% din populația lumii). Cu ocazia acestei expoziții au fost prezentate motoarele diesel, filme cu voce, lifturi (liftul împreună cu mașina sunt elementele ce au schimbat fundamental dezvoltarea orașelor – liftul pe verticală și mașina pe orizontală) și telegraful.

Au participat 40 de țări din cele 56 invitate cu peste 83000 de expozanți, ceea ce a dus la reputația Parisului ca oraș de frunte al epocii moderne. Expoziția a pus Parisul în topul orașelor în materie de inovații tehnologice prin inaugurarea noutăților din acest domeniu: metroul, rampele rulante, podul Alexandru al III-lea cu lampadarele în stilul Art Nouveau, Gara Lyon etc.

Arta nouă – Art Nouveau – era peste tot; cu precădere în pavilioanele artelor decorative unde au fost prezenți și manufacturierii Fouquet, Lalique sau graficianul Alfons Mucha, care a realizat afișul pentru pavilionul Austriei. Parisul anilor 1900 a fost o adevărată pepinieră, un centru din care Art Nouveau-ul va fi promovat și făcut cunoscut peste hotare, iar atmosfera acestui oraș va fermeca întreaga Europă.