În prima zi de primăvară Casa Darvas – La Roche prezintă renașterea naturii.

Pentru cei care apreciază creativitatea îmbinată cu efecte speciale, am creat un portal spre primăvară. Vă prezentăm cel mai verde anotimp prin instalații artistice deosebite combinate cu elemente florale și vegetale.

Încăperile de epocă te vor surprinde cu un peisaj de primăvară creat astfel încât să arate cum natura renaște la lumină și revendică obiecte cu amintiri.
Amenajarea se încadrează în noul trend mondial, numit îndrăzneț – artă imersivă.

Vizita în Casa Darvas – La Roche va fi o experiență inedită care va arăta o altă lume care să fie imortalizată pe canalele de social media.

Atmosfera de primăvară a fost completată cu fluturi din colecția artistului vizual Laura Greaca – Mother of Butterflies.

Program de vizitare:

Pentru următoarele 2 săptămâni, Casa Darvas La Roche își schimbă programul de vizitare:

12:00-20:00 pentru perioada 02 martie – 1 aprilie, de marți până duminică.

Costul biletului este de 15 lei/persoană și 5 lei copil/elev/student.

Partenerii noștri din cadrul evenimentului de deschidere:

Podgoriile Dextra și Nouveau Hospitality Services.

Premiere Productions pentru efecte speciale de lumini.

Artiștii implicați:

La-Provence

Prin creațiile florale realizate în Casa Darvas, artiștii florari Andreea și Ionuț au contribuit prin amenajarea cu flori, decor și instalații pentru un efect special al obiectelor ce ne amintesc de epoca. Conceptul creat de echipa Oradea Heritage a fost astfel completat, conturat și adaptat încăperilor astfel încât materialele folosite să nu afecteze interiorul, obiectele și să fie refolosite în amenajările din gradină și alte obiective turistice. Contractul de servicii a cuprins furnizarea materialelor de bază – flori și decor, amenajarea și crearea instalațiilor având o valoare de 28.750 lei, fiind inclus și serviciu de întreținere a plantelor pe o perioadă de 30 de zile.

Artistul Laura Greaca

Laura Greaca este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Arte Decorative București și Bursier de trei ori al proiectului „Tinere Talente”, al Fundației Regale Margareta a României.

Creațiile sale artistice au la baza material textil, care și-a depășit valoarea strict utilitară și a devenit o materie de inspirație, încărcată de semnificații, concepte abstracte și emoție. Prin intermediul acestui canal sunt abordate subiecte artistice personale, sociale, istorice, prevalând admirația pentru natură, ca sursă principală de inspirație. Folosește textilul drept materie pentru sculptură, realizând lucrări tridimensionale, dar și bidimensionale în tehnici mixte, combinând metodele tradiționale, cu cele contemporane și cu anumite procedee de lucru proprii.

Activitate sa artistică cuprinde peste 50 de expoziții colective în muzee și galerii (printre care ART Safari România, Diploma Festival, Romanian Creative Week, West Meets East, Bienala de Arte Decorative, Salonul Național de Artă Contemporană), expoziții personale și participarea în licitații de artă.

Instalația compusă din cei 55 de fluturi prezenți la Casa Darvas – La Roche are în centrul său ideea renașterii spirituale, gând subliniat de prezența fluturelui, simbol universal al vieții, metamorfozei și speranței. „Fluturii sunt îngerii naturii. Ei ne amintesc ce dar este să fii în viață”.

Instalația artistică celebrează viața, puterea de depășire a celor mai dure obstacole, dar și comparația atât de sugestivă a existenței umane cu ciclul de viață al fluturelui: plin de transformări, efemer, dar încărcat de frumusețe. „Fluturii nu-și pot vedea aripile. Ei nu pot vedea cât de frumoși sunt, dar toti ceilalți pot. Oamenii sunt si ei așa”, spunea Naya Rivera.

Din punct de vedere tehnic, fluturii au dimensiuni, materialități și culori diferite, accentul căzând pe unicitatea fiecărui exponat. Este folosit preponderent materialul textil, natural și sintetic, care a suferit multiple transformări prin tehnici precum broderia manuală în gherghef, coaserea, pictarea, imprimarea serigrafică și colajul textil.

Parteneriat M&D Retail Oradea – Mobexpert:

O încăpere la etaj prezintă efectele de lumină create de un candelabru ce se oglindește special pentru a fi imortalizat de cei care privesc în oglinda așezată pe podea. Mobilierul și decorul este oferit în cadrul parteneriatului cu Mobexpert Oradea, care se va materializa în viitor și prin amenajarea altor spații de expoziție.