REȚETE DE EPOCĂ pentru preparate delicioase!
În această perioadă festivă dorim să vă împărtășim câteva rețete din epocă.
Rețetele sunt dăruite cu drag de către Nouveau Hospitality Services, Paul Brumaru.
Prima rețetă este un antreu: Piftie de curcan în forme.
4 gheare de curcan
2 gâturi
2 pulpe întregi
1 căpățână usturoi
2 morcovi
1 ceapă
1/2 țelină
1 păstârnac mic
piper boabe
dafin
Se pun într-o oală și se acoperă cu apă. Se fierb la foc încet, până când carnea se desprinde de pe oase ușor.
Pentru ornat
1 morcov fiert
100 g mazăre fiartă
pătrunjel
Se strecoară lichidul, și se alege carnea de curcan. Se toarnă un strat subțire de lichid în formă, și se pune la rece. După ce s-a închegat, se alternează straturi de legume cu carne. Se adaugă diferența de lichid, și se păstrează la rece.
REȚETE DE EPOCĂ nr. 2 – Antreu
Ouă evreiești.

10 ouă
400 grame ficăței de pui
1 lingură grăsime de rață
4 șalote
chives
sare, piper

Se fierb ouăle în coajă. După răcire, se taie cuburi.
Șalotele se taie cuburi și se prăjesc în grăsimea de rață.
Se adaugă ficățeii tăiați cuburi.
Ouăle și ficățeii scurși de grăsime se amestecă cu maioneză. Se adaugă chives, sare și piper.

REȚETE DE EPOCĂ nr. 3

Rață umplută.

1 rață mare
2 cepe
ficatul de la rață
pipota de la rață
1 căpățână de usturoi
3 linguri unt
o pâine înmuiată în lapte și stoarsă
300 ml vin alb
200 g miez de nucă mărunțit
sare
piper
foi de dafin

Ceapa tocată mărunt se călește în unt împreună cu ficatul și pipota. Se condimentează cu sare și piper.
Se adaugă pâinea, usturoiul pisat și nuca.
Rață se umple cu această compoziție și se coase. Se unge cu unt, și se așează într-o tavă. Se toarnă vinul peste rață, se acoperă cu hârtie de copt și se coace la foc potrivit aproximativ 2 ore.
După cele 2 ore, se continua coacerea fără hârtie, stropind din când în când rața cu lichidul din tavă, până capată o culoare portocalie.
REȚETE DE EPOCĂ nr. 4

Prăjitura Victoria.

Pandispan
200 g zahăr pudră
200 g unt moale
4 ouă întregi
200 g făina
1 linguriță praf de copt
2 linguri lapte
Se omogenizează toate ingredientele, până devin o pastă omogenă.
Compoziția se împarte în 2 forme.
Se coc la 190 grade, aproximativ 20 minute.
Crema
100 g unt
140 g zahăr pudră
100 g mascarpone
Esență de vanilie
Lămâie
Fructe proaspete
Se spumează untul cu zaharul, apoi se adaugă vanilia și lămâia
Peste un blat se întinde crema, se adaugă fructele, și al doilea blat.
Se pudrează cu zahăr.
Rețetă oferita de Nouveau Hospitality Services.